Стара хартия за нова книга
Стара хартия за нова книга / netinfo

Инициативата „Стара хартия за нова книга“ идва днес в Пловдив, за да проверки колко хора са готови да се разделят с ненужната хартия и да зарадват своите деца с книга. Детският празник започва от 10 часа на площад  „Стефан Стамболов“ пред община Пловдив и се провежда за първи път в града.

Под надслов „Почисти и прочети“ децата ще научат повече за рециклирането, опазването на природата и разделното събиране на  отпадъц . Всяко дете, което дойде с възрастен придружител и предаде 5 кг. стара хартия  ще получи нова детска книга по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника.

В програмата ще има театър, музика, танци и игри, работилница за изработване на бижута, цветя и сувенири от отпадъци и интересни предизвикателства с много изненади.

 

Празникът „Стара хартия за нова книга“ започва преди 2 години в София , с идеята, че е важно всяко дете още от ранна възраст да се научи да полага грижи за природата, да събира разделно отпадъците и да има специално отношение към книгата и четенето.  Тази година в акцията се включва  Пловдив и събитието в града е подкрепено от  няколко издателства за книги, общинската фирма „Чистота“ и  Народна библиотека „Иван Вазов“.