Благословията на митрополит Николай тежи?
Благословията на митрополит Николай тежи? / снимка: zdravko-dimitrov.eu

"Аз съм вярващ човек. Благодарен съм, че негово Високопреосвещенство вижда в мен кандидат, който има морални качества и позитивна енергия да се справи с управлението на града", коментира пред Дарик народният представител и независим кандидат за кмет Здравко Димитров по повод разразилия се дебат за подкрепата, която получи от пловдивския митрополит.

По време на  архиерейската света литургия по случай Илинден на 20 юли, в храма "Св. пророк Илия" Митрополит Николай агитира срещу кмета на града Иван Тотев. Храмът е същият, заради който Община Пловдив даде Пловдивската митрополия на съд за неплатени данък сграда и такса смет в размер на 14 000 лева.

Имайте предвид, че никой не може да забрани или да задължи българските митрополити да говорят - затова благословията на дядо Николай тежи, каза още Здравко Димитров, който бе посочен от владиката като правилния избор на пловдивчани.

Димитров заяви, че благословията, която получи,  е гаранция за пловдивчани. Според него ако разочарова избирателите, Митрополит Николай ще е първият, който ще излезе да каже това на хората.

Ако настоящите общинари, уважаваха пловдивчани, ако бяха вярващи, ако бяха добросъвестни, аз нямаше да получа подкрепа от Пловдивския митрополит, каза още Димитров.