Синдикалисти „препитаха кандидат-кметове
Синдикалисти „препитаха кандидат-кметове / Дарик Враца

Врачанската организация на КНСБ организира днес среща между синдикални членове и кандидати за кметове на Община Враца. Участваха настоящият инж.Николай Иванов, който е издигнат за нов мандат от инициативен комитет, Славей Григоров - кандидат-кмет на АБВ, Борислав Банчев от името на Алианса на либералите и демократите, Красимир Ангелов, председател на общинската структура на ВМРО и Петър Къмбовски от ПД „Социалдемократи".

Гост бе зам.председателят на КНСБ Пламен Наков. „Идеята на тези срещи по места е да помогнем на нашите членове да направят информиран избор", обясни в началото Наков.
Политици представиха своите виждания за основните ангажименти на следващата местна власт.

Политика на заетост и съживяване на икономиката, бяха сред основните акценти посочени в изложението на Николай Иванов. Той заяви, че ако бъде преизбран ще работи за създаване на добри условия за бизнес, създаване на съвет за тристранно сътрудничество, продължаване на добрата работа в областта на образованието и др.
„На Враца е нужен кмет с ново мислене" подчерта на свой ред Борислав Банчев. Той засегна част от проблемите на града, които са и сред основните причини младите хора да напускат. Сред тях са лошата от години инфраструктура, липсата на места за паркиране.Банчев апелира да се обърне първо внимание на местните фирми, които са гръбнака на този град, чак след това да се създават условия за нови външни инвеститори.

Славей Григоров обърна внимание, че партията, чиито областен председател е той, е млада структура и за първи път ще участва в местни избори. Те ще заложат на създаване на технологични паркове, по-добри условия за бизнес, за задържане на младите хора тук. Григоров обяви, че са готови да включат в листата за общински съветници млади хора,можещи и знаещи, готови да работят за своя град.
„Ще продължим с политика на надграждането на постигнатото до сега", това ще е линията на поведение на ВМРО ако влезе в местната власт, обясни на свой ред и Красимир Ангелов.

Безрезервната си подкрепа за досегашния кмет изказа представителят на ПД „Социалдемократи".
Участващите политици отговориха на въпроси за инфраструктурата, образованието, туризма и др.