Стартират теренни проверки на физическите блокове за кампания 2015
Стартират теренни проверки на физическите блокове за кампания 2015 / Областна дирекция по земеделие Сливен

Графиците за теренните проверки през 2015 г., във връзка с обновяване на данните в Системата за идентификация на земеделските парцели, са публикувани на интернет страниците на Областните дирекции по земеделие .

Основана цел на проверката е да установи дали съответните площи във ФБл, включително всички площи, заявени извън обхвата на слоя „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2015 г., отговарят на условията за подпомагане съгласно Наредба № 2 от 17 февруари 2015 г. за критериите за допустимост на земеделските площи за подпомагане по схеми и мерки за плащане на площ.

Проверките  могат да се извършват и без присъствието на земеделските стопани, в случаи когато по обективни причини не е бил осъществен контакт със земеделския стопанин или когато, въпреки че е информирам, не присъства по време на проверката по график.

В резултат на данните от извършените теренните проверки и предстоящата дешифрация на новото самолетно заснемане, ще бъде определен обхвата на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“ за кампания 2015 г.

До крайния срок 10 октомври ще бъдат проверени общо 36 616 физически блока извън новото заснемане, които се намират в 2713 землища, в 205 общини и 26 области на страната.