Ненчев: Договорът, който сключваме за ремонт на изтребителите, е с разсрочено плащане
Ненчев: Договорът, който сключваме за ремонт на изтребителите, е с разсрочено плащане / снимка: БГНЕС
Ненчев: Договорът за ремонт на изтребителите е изключително благоприятен
81552
Ненчев: Договорът за ремонт на изтребителите е изключително благоприятен
  • Ненчев: Договорът за ремонт на изтребителите е изключително благоприятен

Военният министър Николай Ненчев се закани, че ще изпрати по границата толкова военни, колкото е необходимо. В кулоарите на парламента военният министър коментира и как ще се стигне до ремонт на изтребителите.

По-рано в декларация от БСП поискаха премиерът Бойко Борисов лично да координира въпросите, свързани с бежанците. Опозицията настоя и за по-решителни мерки за противодействие и пресичане на нелегалния трафик на хора през страната, както и президентът да свика Консултативен съвет за национална сигурност по темата.

Министърът каза, че до края на годината няма да има необходимост от още средства за ремонт на изтребителите. „Договорът, който сключваме, е с разсрочено плащане, а освен това имаме 7 млн. лв., които са предвидени за това. Няма никаква опасност за охраната на въздушното ни пространство. Казвам го за пореден път и считам, че ще се справим чудесно, след като подпишем окончателно договорите", каза министърът. В отговор на журналистически въпрос дали ще трябва да се предвидят средства и през следващата година, той отговори, че би могъл да каже тогава, когато е необходимо.

„Пак казвам, договорът е изключително благоприятен, разсрочено плащане, плюс това ние ще ползваме и два двигателя, които ще вземем под наем вероятно за две години, докато ремонтираме останалите", каза министърът. Той допълни, че е обнадежден от резултатите след срещата си с вицепремиера и министър на отбраната на Полша.
В кулоарите на парламента финансовият министър Владислав Горанов коментира, че няма планове за актуализация на държавния бюджет.