Мобилна приемна за граждани отвори евродепутатът Момчил Неков
Мобилна приемна за граждани отвори евродепутатът Момчил Неков / DarikNews.bg

Евродепутатът Момчил Неков откри първия у нас мобилен офис, разположен източно от община Стара Загора. И утре той ще остане отворен за всички старозагорци, които се интересуват от работата на Европейския парламент или имат конкретни въпроси в сектор земеделие и начините за финансиране по оперативните програми.

Това не е предизборна кампания, категоричен е червеният евродепутат като уточнява, че инициативата ще си даде"ваканция" по време на битката за местния вот. Целта е   подвижният офис да обиколи общините в Стара Загора и Габрово до 25 септември.

Евродепутатът ще продължи с кампанията „Да защитим българския вкус", която планира да бъдат регистрирани традиционните родни храни. Неков коментира и трудностите, пред които са поставени българските фермери и прогнозира фалити в областта на млекопроизводството. „Миналата седмица комисар Фил Хоган обеща да помогне на страната ни, но все още не е измислил как ще стане това и призова българите да потърсят нови пазари. Това няма как да се случи в рамките на една-две години. Междувременно, конкуренцията пред млекопроизводителите вече е много голяма, тъй като в края на март отпаднаха квотите и големите държави като Англия, Ирландия и Холандия заливат с продукцията си целия ЕС. Проблеми създават руското ембарго и ниските цени. Ето защо, чрез кампанията „Да защитим българския вкус", всеки продукт ще получи географско лого за качество срещу имитация или фалшификация".

След Стара Загора мобилната приемна ще отвори врати в Гълъбово, Опан и Казанлък, а обиколката в други градове ще продължи след 1 ноември.