Кристалина Георгиева е одобрена от комисията за избор на почетен гражданин
Кристалина Георгиева е одобрена от комисията за избор на почетен гражданин / Дарик Добрич, архив

Комисията по предложенията за почетен гражданин на Добрич издига Кристалина Георгиева за удостояване със званието тази година, информират от общината. От 12 присъствали на днешното заседание на комисията, 10 са подкрепили номинацията за зам.-председателя на ЕК. Другите петима предложени за почетен гражданин бяха Димитър Галмадиев, проф. д-р Пламен Арабов, Константина Петкова, Калинка Вълчева, д-р Иван Аврамов.

Комисията по избора на почетен гражданин се води от председателя на ОбС Ангел Табаков. Нейни членове са общинските съветници Иван Мандев, Атанас Недялков, Керан Керанов, д-р Бисерка Пачолова, Светослав Димитров, Атанас Атанасов, Йордан Йорданов; както и обществениците инж. Стефан Щърбанов, проф. Иван Киряков, Иван Тодоров, Йовчо Карамфилов и арх. Димитрина Коева.

Те са обсъдили постъпилите предложения и са провели тайно гласуване за излъчване на кандидатура. Предстои Общинският съвет на Добрич да разгледа решението и да се произнесе за избора на почетен гражданин за 2015 г. Това ще се случи на заседание в средата на настоящия месец.

Кристалина Георгиева е предложена за високото отличие за хуманитарната си дейност и подкрепа, за заслугите й за развитие на регионите и приноса й за утвърждаване авторитета на страната ни.