Отличиха кмета на Червен бряг в конкурса Кмет на месеца
Отличиха кмета на Червен бряг в конкурса Кмет на месеца / obshtina.chervenbryag

Кметът на Червен бряг Павлин Фильовски бе отличен в конкурса "Кмет на месеца" за юли на тема "Сигурност" в категория "Общини с население под 20 000 души". Той получи наградата си лично от изпълнителния директор на "Бранд Медия България" Боян Томов.

Павлин Фильовски убедително спечели в надпреварата, като събра 60% от положителния вот в онлайн гласуването в сайта Kmeta.bg. След него се наредиха кметът на Добрич Детелина Николова и на Елин Пелин - Йордан Йорданов.

„Сигурността е изключително важна за всяко едно населено място, подчерта Боян Томов. Ние в Kmeta.bg ще следим и занапред какви усилия полагат всички 265 общините в този сектор и ще продължим да отразяваме добрите практики. Основната цел на медията и всъщност тази заради, която бе създаден и вестник „КМЕТА.bg", е да се популяризира доброто управление на населените места в България. От години, с инициативата „Кмет на месеца" даваме шанс на всеки човек да избере своя фаворит сред кметовете. Много съм щастлив, че една община като Червен бряг спечели надпреварата за юли на тема „Сигурност", заяви изпълнителният директор на "Бранд Медия България".

"Като малък град имаме амбицията да не изоставаме от по-големите общини като работим по проекти с европейско и общинско финансиране. Много постигнахме с поставянето на видеонаблюдение на ключови места в общината, с което улеснихме значително работата на полицията и намалихме битовата престъпност. Ние бяхме сред първите, които въведоха видеонаблюдението като основен инструмент срещу вандалските прояви и останалите населени места могат да последват нашия пример", сподели отличеният градоначалник.