Изложба на млад художник показва очарованието на дивата природа
Изложба на млад художник показва очарованието на дивата природа / снимка: авторът

Младият художник Цветомир Илиев подреди във Велико Търново изложба под надслов „Природата – извор на живот”. Експозицията бе официално открита снощи в Изложбените зали "Рафаел Михайлов". В нея авторът представя 15 картини от природни материали в три основни теми – морски пейзаж, бъдещето на човечеството и дървото като символ на живот. Талантливият художник показва и свои пластики - части от дърво и корени, свещници и часовници за стена, също от дърво.

Цветомир Илиев е млад творец, който улавя магията на скритото многообразие в природата. Той е самоук художник, чийто интерес към изкуството се пробужда съвсем случайно през 2010 г. , когато за първи път започва да експериментира, използвайки малки парчета паднали кори от дървета и акрилни бои. Пътуването, на което неговите картини ще ви поведат, ще ви разкрие очарованието на дивата природа и тържеството на живота.

"Моите композиции улавят магията на скритото многообразие в природата. Вгледайте се, в който и да e малък детайл, минавайки край планински поток, и ще откриете микрокосмос, пълен с живот, мистерии и приключения – като в приказките. Вдъхновявам се главно от разходките си в планините, където и събирам корите от дърветата, които използвам в работата си", споделя художникът.

"Аз лепя и притискам корите от дърветата заедно, за да направя основата за триизмерни композиции, в които дърво и акрил заживяват нов живот. Това ражда детайлна повърхност с деликатен релеф. След което внимателно рисувам, наблюдавайки извивките, очератнията и формите, които се появяват от корите като духове. Резултатът е комбинция между моето въображение, въображението на наблюдателя и креативноста на природата, всичко заедно уловено в кората на дървото и акрилните бои – един нов свят, който вдъхновява и подтиква към размисъл!", разказва още Цветомир Илиев.

В момента авторът работи върху нови творби за бъдещи изложби.