Крадец викал полицията, след като бил обезвреден от жертвата си
Крадец викал полицията, след като бил обезвреден от жертвата си / netinfo

Двама крадци, които се готвят да оберат жена на улицата, викове за помощ... Това се случва често в Бразилия, но този път един от нападателите вика за помощ, докато нападнатата, която е експерт по бойни изкусктва, е хванала главата му с краката си като с клещи, предаде Франс прес.

Уесли Соуза де Араужу и съучастникът му имали лошия късмет да попаднат на Моник Бастош, която има син пояс по джиу-джицу, докато отивала на тренировка в Асайландия в щата Мараняу в североизточната част на страната, пише на сайта на в. "Глобу".

Уесли допуснал грешката да поиска парите й и спортистката незабавно реагирала. Тя първо блъснала мотоциклета на двамата нападатели, а след това с краката си хванала главата на единия от тях като се клещи, преди да седне върху него.

Докато другият нападател успял да избяга, отмъквайки мобифона на спортистката, 18-годишният Уесли започнал да вика за помощ. Сцената била заснета от десетки любопитни.

"Помощ! Повикайте полицията", крещял той. В социалните мрежи е качено видео, в което Уесли уверява, че това е първата му простъпка.

Експертката по бойни изкуства не отпуснала хватката си петнайсетина минути, до идването на полицията.

Източник: БТА