Времето на 4 септември: Слънчево и горещо - в Плевен 38 градуса
Времето на 4 септември: Слънчево и горещо - в Плевен 38 градуса / dariknews.archive

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. След полунощ на места над североизточните райони от страната ще се появи ниска слоеста облачност, но до сутринта ще намалее. През деня ще бъде предимно слънчево, след обяд и горещо. Максималните температури ще са предимно между 32 и 37 градуса, в София - около 32 градуса - в Плевен и 38, съобщи НИМХ-БАН.

В ранните сутрешни часове по Черноморието ще има ниска слоеста облачност, но още преди обяд ще се разкъса и намалее до слънчево време. След обяд ще се появи характерният морски бриз. Максималните температури ще са между 26 и 28 градуса, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд, главно над масивите от Западна България, ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27 градуса, на 2000 метра - около 20 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

В събота, 5 септември, ще се задържи слънчево, с високи температури - максималните ще са между 33 и 38 градуса. Ще се появи и юг-югоизточен вятър. През нощта срещу неделя вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, през деня ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Отначало в северозападните райони, а по-късно и на места в останалата част от страната, ще превали и прегърми. Температурите ще се понижават и максималните ще са в широки граници - от около 25 градуса в Северозападна България, до 35-36 градуса - в Югоизточна България.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg