Горя апартамент над КДК в Димитровград
Горя апартамент над КДК в Димитровград / DarikNews

Апартамент горя отново в Димитровград на централния бул. България, в т. нар. сталинистки блокчета над Клуба на дейците на културата. С две пожарни коли и съставът им огънят бързо бе овладян, а четиримата в апартамента- изведени навън. Изгорели са входната врата и част от коридора му. Евакуирана е била жена, която обитава съседното жилище.

Горя апартамент над КДК в Димитровград
netinfo

В това на 3-я етаж собственикът на апартамента събрал компания от трима свои приятели, с които по разказите на съседи се почерпили сериозно. По-рано през деня дошла патрулка, за да ги предупреди да не вдигат шум. Въпреки това разпивката продължила. Собственикът на апартамента, който след като майка му починала живеел сам, разказа, че отворил гардероба и оттам изскочил огъня. Веднага след това бе откаран с линейка на спешна помощ, тъй като твърдеше, че има наранявания. Двама от компанията са били откарани в полицията, след като посрещнали пожарната на терасата и заплашвали да скочат от нея върху униформените, разказаха присъствали на сцената.

Горя апартамент над КДК в Димитровград
netinfo

Стресирани от нея и пожара бяха съседите. В апартамента под горелия живее майка с 6-годишно дете, което изпаднало в ужас заради огнените пламъци и задушливия дим. Младата жена разказа, че се уплашили много. Съседи не скриха, че често в жилището над тях стопанинът му събира приятели на чашка.

Горя апартамент над КДК в Димитровград
netinfo

Огледът за изясняване на причините за пожара ще бъде утре сутрин. Най-вероятно обаче, четиримата сами са го предизвикали. Междувременно сигнал за инцидент изпрати една от пожарните коли към близката ул. Цар Симеон. По-рано днес димитровградските огнеборци са помагали за овладяване на пожара в т. нар. райновска гора, който възникнал на територията на община Симеоновград и обхванал площ от около 90 дка.