Реформаторите скочиха срещу твърденията за фалшифицирани подписи
Реформаторите скочиха срещу твърденията за фалшифицирани подписи / снимка: Thinkstock/Getty Images

„Партиите в Реформаторския блок остро възразяваме срещу продължаващите опити за дискредитиране на Коалицията в област Пловдив", се казва в официалната позиция на коалицията изпратена до медиите по повод твърденията на администрацията на община "Родопи", че подписите на лидерите на РБ са били фалшифицирани под документ, който упълномощава членове от квотата на Блока в ОИК-Родопи.

Фалшифицират подписи на членове на ОИК, алармират от "Родопи"

След община Родопи, прокуратурата проверява подписите на лидерите на Коалицията и в Куклен, Първомай, Калояново и Раковски. Лидерите на партиите в Реформаторския блок потвърждават, че подписите под всички пълномощни са техни.

„Припомняме, че по закон никой не може да оспорва истинността на подпис, освен титулярът. Приемаме, че тези произволни действия, на прокуратурата в Пловдивска област, са политическа кампания срещу кандидатите на Реформаторския блок", заявяват от РБ и призовават главния прокурор „да провери действията на своите подчинени, които допускат този произвол."

Прокуратурата се самосезира по случая с твърденията за фалшифицирани подписи

Прокуратурата също излезе с официално становище по темата: "По повод разпространената позиция на Коалиция „Реформаторски блок" , касаеща действията на прокуратурата в област Пловдив, пресцентърът на прокуратурата в Република България съобщава: Прокуратурата не коментира декларации и позиции на политически партии, а действа само и въз основа на закона."

Други новини от Пловдив