Повече от 300 граждани посетиха Селището на семейно здраве пред общината
Повече от 300 граждани посетиха Селището на семейно здраве пред общината / netinfo

Над 300 души са посетили днес информационните щандове на Селището на семейно здраве, което беше разположено пред сградата на община Сливен. Инициативата на Сдружение „Лекари на Света“ – мисия България и Община Сливен имаше за цел да запознае гражданите с организациите и институциите в града и региона, които работят в сферата на здравеопазването и превенцията на здравна тематика.

През целия ден  посетителите имаха възможност да се запознаят с информация , посветена на съвременните методи за контрацeпция, да получат консултации, свързани със семейното планиране, много от гражданите измериха кръвното си налягане. На място се правеха и бързи тестове за СПИН, сифилис, хепатит В и С. В информационната част на събитието освен Сдружение „Лекари на Света“ – мисия България се включиха още Център за майчино и детско здраве – към МЦ „Миркович“, Фондация „Здравето на Ромите“ и отдел „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ при Община Сливен.

Кметът на община Сливен Кольо Милев също посети селището на семейното здраве. Пред посетителите той изтъкна важната роля, която има превенцията за човешкото здраве. „Информацията и превенцията вървят ръка за ръка. А когато става дума за здравето ни, за здравето на цялото общество, информацията е повече от важна. Затова се надявам, че днешното събитие, ще има широк отзвук и ще даде своя положителен ефект”, каза още кметът. Той изрази своето удовлетворение от четиригодишното партньорство с мисията "Лекари на света” и подчерта, че общината има същите здравни цели като организацията – децата да имат здравно образование и грижа, да се повиши здравната култура на родителите им, там където това е необходимо.

Информационната кампания завърши с концертна програма пред сградата на общината.