Волтова дъга подпали комбайн, прати двама души в болница с опасност за живота
Волтова дъга подпали комбайн, прати двама души в болница с опасност за живота / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Комбайнер и двама пожарникари пострадаха при инцидент в Правец, съобщиха от МВР. Малко след 12.00 часа бил подаден сигнал за запалил се от волтова дъга комбайн. Комбайнерът и единият от пожарникарите са настанени в "Пирогов".

От здравното заведение съобщават, че двамата са в тежко състояние и с опасност за живота. По-сериозно е пострадал огнеборецът, който е на 47-годишна възраст. Той има 60 процента изгаряния по тялото. Дълбоки електрически изгаряния са засегнали краката, ръцете, главата и гърдите на пациента. 21-годишният комбайнер е с 40 на сто изгаряния, като засегнати отново са краката, ръцете главата и гърдите.

И двамата пациенти са настанени в реанимацията на болницата. Налага се да бъдат оперирани, като ще са необходими поредица от интервенции. Пожарникарят вече е претърпял първия етап от поредица операции, а ако състоянието му позволява, в петък ще му бъде направена още една. При комбайнера оперативната намеса ще започне в последния работен ден от седмицата само ако неговото състояние позволява, уточняват лекарите.