Екстрадират четиримата косовски младежи извън България
Екстрадират четиримата косовски младежи извън България / Иво Кирилов, Дарик

Районен съд- Кюстендил под председателството на съдия Мая Миленкова прие сключеното споразумение между Районна прокуратура- Кюстендил и четиримата младежи от Косово, влезли незаконно през българо-македонската граница, в близост до Гюешево. Те получиха една година условно, с тригодишен изпитателен срок и глоба от по 100 лв.

„До половин час четиримата ще бъдат екстрадирани извън пределите на държавата. В рамките на досъдебното производство не се събраха доказателства, че задържаните имат връзка с Ислямска държава. За престъплението, което са извършили, а именно преминаването на границата, наказанието, което им е наложено е в средният размер. Една година лишаване от свобода си е сериозно наказание, за този вид престъпление. Показахме, че в рамките на една седмица може да се приключи едно такова дело", заяви прокурор Албена Разсолкова.

Четиримата косовски граждани се признаха за виновни, че на 26 август 2015 г. на 480 метра южно от гранична пирамида 94 са преминали държавната граница на Република България, без да имат разрешение от съответните органи.