Представиха кандидатите за кметове на АБВ в Шуменско
Представиха кандидатите за кметове на АБВ в Шуменско / netinfo

Зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков официално представи кандидат-кметовете на партията за област Шумен.

Това са Пламен Петков за Шумен, Магдалена Боева за Каспичан, Николай Николов за Нови пазар, Стоян Шайков за Смядово и Димо Бодуров за Велики Преслав.

Румен Петков не пожела да направи прогноза за предстоящите местни избори, но заяви, че всички кандидати са достойни хора, които си дават сметка, че решението им ги изправя срещу ГЕРБ, ДПС и БСП едновременно.

Той допълни, че АБВ ще заложи на чиста кампания с фокус върху разпространението на брошури и повече материали, които да влязат в домовете на избирателите и да ги информират.

Кандидат-кметът на АБВ за Шумен и областен председател на партията, от своя страна, отбеляза, че АБВ участва на местни избори за първи път, но кандидатите им имат амбицията да управляват от първия ден, ако спечелят вота. Той обясни, че АБВ няма да издига кандидати за кметове в общините със смесено население. „Това важи за общините Върбица, Хитрино, Никола Козлево и Каолиново", каза Петков с уговорката, че в Никола Козлево ще има листа за общински съветници. В по-големите населени места, където партията има симпатизанти, също ще бъдат регистрирани кандидати за кметове.