Жителите на Мадан защитават с подписка медик, освободен от работа
Жителите на Мадан защитават с подписка медик, освободен от работа / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Инициативен комитет в Мадан започна подписка в защита медик освободен от работа в "Спешна помощ" в града. Хората са възмутени, че Младен Михайлов е освободен от работа в края на миналия месец, където е работил като фелдшер. Само за няколко часа са събрани над 300 подписа.

Младен Михайлов е работил и над 10 години като минен спасител. Хората го познават добре и искат да се върне на работа.

Според инициаторите в момента работят и други пенсионери, които дори имат решение от ТЕЛК, а лекар е назначен на четири часов работен ден. Те са сигурни, че подписката ще бъда подкрепена от няколко хиляди души и са  готови и на радикални действия в защита на медика, ако не бъде възстановен на работа.  “По време на бедствията, този медик си даде здравето за хората. Дни на ред беше в тяхна полза, и не само тогава, а за благодарност е освободен точно на празника на града и миньора“, коментираха още от инициативният комитет.

Михайлов е бил назначен на временен договор на щат, който е за доктор. Временно изпълняващият длъжността директор на "Спешна помощ" в Смолян д-р Чавдар Търънски заяви, че  не става въпрос за уволнение, а за изтичане въпросния договор. „Не може да има нищо лично към уважаваният от нас колега. В последната една година той работи при нас на срочни договори за шест месеца. В края на август договорът изтече, а за мястото в Мадан се появи кандидат, който е млад доктор и вече е назначен“, уточни д-р Търънски.

По думите му   преди време Михайлов  ползвал едногодишен неплатен отпуск, за да може да работи отново в мината и да набере нужния стаж за пенсиониране  втора категория. След това отново се върнал в "Спешна помощ" като пенсионер и на срочен договор. От своя страна, Михайлов отказа всякакъв коментар.“Не желая да давам каквито и да е изявления“, лаконичен бе той.