Откриха още един камион с бежанци в Австрия
Откриха още един камион с бежанци в Австрия / БГНЕС, архив

Нов товарен камион с бежанци бе открит край Виена, предаде Би Би Си.

В него са се намирали 24 бежанци на възраст 16-20 години, които едва не се били задушили.

Арестуван е шофьорът на камиона, 30-годишен румънец.

Камионът е бил открит още през нощта. Бежанците, които са тръгнали от Афганистан, са намирени в каросерията с площ от едва 6 квадратни метра. В момента на откриването на камиона много от младежите се чувствали зле, не са могли да отворят прозорец или да излязат навън. Вратата на каросерията била заключена отвън, прозорците също били затворени.

"Намиращите се в камиона хора на практика са били един върху друг, те не са имали никаква възможност да отворят вратата, която е била заключена с катинар, на прозорците е имало решетки. Тези хора не биха могли сами да излязат от камиона", каза пред британската медия полицаят Томас Кайблингер.

Извадиха десетки трупове на имигранти от изоставен камион в Австрия

В края на миналия месец австрийските власти откриха камион с 71 тела на бежанци. 7,5-тонният хладилен камион бе намерен от автомобилен полицейски патрул край град Пандорф, на 50 км югоизточно от Виена и недалеч от унгарската граница.

Заради смъртта на бежанците са задържани общо 7 души, сред които и четирима българи. Полицията смята, че те са хора на ниско ниво от престъпна организация, занимаваща се с трафик на хора. Разследващите обаче се надяват чрез тях да стигнат до ръководителите на бандата.

Източник: БГНЕС