Над 2000 първокурсници приети във ВТУ, записват до попълване на квотите по специалности
Над 2000 първокурсници приети във ВТУ, записват до попълване на квотите по специалности / DarikNews.bg, архив

Над 2000 първокурсници са приети във Великотърновския университет към 1 септември, съобщават от вуза. За някои специалности и форми на обучение вече всички места са заети, за други остават ограничен брой свободни места. Повече класирания университетът няма да прави.

В задочната форма на обучение свободни места има в специалностите история, география, история и география, българска филология, български език и история, теология и политология, съобщиха от висшето училище. Незаети места в редовната форма на обучение има в над 20 специалности, сред които славистика, германистика, балканистика, педагогика на обучението на математика и информатика, връзки с обществеността.

Желаещите могат да се запишат с оценка от кандидатстудентски изпит, положен във ВТУ или друг български университет, с оценката от държавния зрелостен изпит по български език и литература или само с оценки от дипломата за средно образование. Кандидатите с диплома, издадена до 2007 г. включително, решават в деня на записването си входящ тест за проверка на правописната култура по български език. Записването ще продължи до попълването на квотата за съответната специалност.

Новата академична година традиционно ще бъде открита на 1 октомври от 11,00 ч. в двора на ВТУ.