Арестуваха четирима българи в Солун за трафик на хора
Арестуваха четирима българи в Солун за трафик на хора / ThinkStock/Getty Images

Четирима са задържаните българи от полицията в Солун за участие в мрежа за трафик на хора, съобщи grreporter.info. Начело на групата бил един от задържаните българи. В ареста са и двама турски граждани.

По-рано бе съобщено за един задържан наш сънародник.

Срещу задържаните са били повдигнати обвинения за участие в престъпна група, трафик на хора с цел печалба, който поставя под риск живота на хората и нарушение на закона за оръжията.

В образуваното досъдебно производство се посочва, че в групата е участвал поне още един трафикант, срещу когото са били повдигнати същите обвинения.

Според официалното съобщение на полицията, сутринта на 1 септември полицейски служители спрели лек автомобил и камион, които се движели по автомагистрала Егнатия към Солун.

По време на проверката в камиона били открити 103 чужденци, 19 от които са деца.
Според гръцки медии става дума за бежанци от Сирия, които по-рано преминали по незаконен начин гръцко-турската граница в област Еврос. Те не носели със себе си абсолютно никакви документи.

Камионът трябвало да закара бежанците до Солун. По време на разследването полицаите установили, че всеки от мигрантите трябвало да плати сума от 2000 евро.

В леката кола полицаите открили и конфискували една сабя и документите на камиона.