Над 430 хиляди лева са стрували ремонтите на учебните заведения в Добрич
Над 430 хиляди лева са стрували ремонтите на учебните заведения в Добрич / Дарик Добрич

Ремонтите в училищата и целодневните детски градини в Добрич приключват. Последните дейности ще бъдат завършени до края на тази седмица, съобщи кметът Детелина Николова. Общата сума, използвана това лято за ремонтни дейности, е над 430 хиляди лева. На 8 детски градини – с номера 17, 18, 20, 24, 25, 27, 29 и ЦДГ в Рилци, е направена хидроизолация на покривите на стойност 84 хил.лв. Още 20 хиляди са дадени за малки ремонти и освежаване. 330 хил.лв. са изразходвани за училищата.

Детелина Николова заяви, че лично следи дейностите в учебните заведения, които пострадаха при наводнението на 19 юни м.г. ЦДГ № 23 и 24 и детска ясла №6 вече са с напълно реновирани първи етажи, а ремонтите в Хуманитарната гимназия и на покрива на Езикова гимназия предстои да приключат до дни. Направени са необходимите ремонти на отоплителните инсталации във всички градини и училища.

Като цяло броят на учениците в добричките училища се запазва сравнително постоянен през последните години, допълни кметът.  829 са първокласниците, които ще прекрачат училищния праг на 15 септември. Те ще запълнят 38 паралелки.  Цифрата не е окончателна, тъй като трябва да се изчистят дублиранията при записванията.  В ЦДГ децата ще бъдат 2315 при 2380 м.г. С по една група ще се намялт децата в ЦДГ №29 и №32.