Воеводите излизат сами на местния вот
Воеводите излизат сами на местния вот / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Воеводите излизат сами на местния вот
81517
Воеводите излизат сами на местния вот
  • Воеводите излизат сами на местния вот

Структурата на ВМРО в Благоевград излиза от НФСБ и ще се яви самостоятелно на изборите за местна власт.

Решението е взето на конференция на общинската организация.

По същата схема на вота през октомври ще се явят и други структури в стрраната, каза председателят на воеводите в Благоевград Георги Васев.

"Получи се разрив между ВМРО и НФСБ в нашия регион. Намесиха се фактори, познати от близкото минало. Става въпрос за Борис Ячев и Христо Манчев. Бъчвата се разсъхна заради спуснати отгоре решения, диктувани от лидела на Патриотичния фронт Валери Симеонов", призна Васев.

В Благоевград ВМРО участва с листа за кандидат-съветници от 37 души. Водач е Георги Васев. Към този момент са утвърдени първите шестима претенденти за местната власт. Ще има и номинирани от гражданската квота, които са предимно млади и образовани хора.

"Подкрепяме настоящия градоначалник Атанас Камбитов, който е кандидат за втори мандат, издигнат от ГЕРБ. Камбитов със своите действия доказа, че патриотичната идея не му е чужда. Той стана един от нас по отношение на утвърждаване на исторически чествания, особено за празника на града 5 октомври", коментира Георги Васев.

"Няма да водим гнусна политика, а ще покажем какво можем и ще назоваваме нещата с истинските им имена. Взимайте от всеки, пък гласувайте за когото си искате, защото тези пари, които ще получите, са вашите пари било то от данъци или бизнес”, призова благоевградският воевода, който е настоящ общински съветник.

Чуйте още в звуковия файл