Джо Лин Търнър с концерт в Сливен на 19 септември
Джо Лин Търнър с концерт в Сливен на 19 септември / netinfo

Американската хардрок звезда Джо Лин Търнър ще изнесе  концерт в Сливен на 19 септември. Бившият вокалист на Рейнбоу и Дийп Пърпъл ще пее от 19,30 часа на сцената на крепостта Туида заедно с група Кикимора на Николо Коцев, която осигурява участието на звездата в България.

Билетите за концерта на Джо Лин Търнър ще бъдат пуснати за продажба от утре, 2 септември, на цена от 10.00 лева. Феновете ще могат да си купят билет от бившия цветарски магазин в центъра до Виенската сладкарница. Организацията на концерта се поема от община Сливен.

„Събитие от подобен ранг, със звезда от подобен ранг, не се е случвало в целия югоизточен регион от много години и за мен е чест, като човек от Сливен да представя тази легенда именно тук”, каза Офелия Кънева, с чието съдействие пристига звездата. Тя изрази надежда, че концертът ще премине изключително емоционално за всички и ще остави незабравим спомен за почитатели на рок музиката.

Джо Лин Търнар ще остане в Сливен три дни. Освен музикантите, които ще придружат американската звезда в Сливен, той ще бъде придружен и от съпругата си Мая.

В тридневната си програма Търнър ще се срещне с общинското ръководство, медии и фенове.

Джо Лин Търнър е американски хард рок певец. Професионалната му кариера започва през 1976 г. с американската група Фанданго. Става популярен през 1981г., след като замества вокалиста на Рейнбоу Греъм Бонит. След като издава четири албума с Рейнбоу, през 1990 г. става вокал на Дийп Пърпъл, след като Иън Гилън я напуска за периода до 1992 г. По-късно работи с музиканти като Глен Хюз и Ингви Малмстийн. Има успешна солова кариера. От 1996 г. е вокалист на финландската рокгрупа на българина Николо Коцев Брейзън Абът. С Брейзън Абът Търнър посещава България за първи път за концертни турнета през 2002 - 2003 г., а през 2007 г. също с Брейзън Абът участва в рок-фестивала Берксток в Берковица. Тази година Джо Лин Търнър беше у нас по покана на един телевизионен музикален формат.