Владислав Николов и проф. Стойков присъстваха на първия учебен ден в Спортното
Владислав Николов и проф. Стойков присъстваха на първия учебен ден в Спортното / obladmin.pleven

Старт на новата учебна година дадоха в Спортното училище "Георги Бенковски" в Плевен. Събитието уважиха народният представител Владислав Николов, Мария Стефанова - дирекция „Ученически и младежки спорт" в Министерство на младежта и спорта, областният управител Ралица Добрева, кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, началникът на РИО Албена Тотева и директорът на РЗОК Мартин Митев.

„Поколения наред преподаватели и ученици разнасят славата на спортното училище, на Плевен и на България. Училището има възпитаници, които ще останат в златната книга на спорта и ще бъдат гордост за България и всички поколения", каза в приветственото си слово кметът на Плевен проф. Димитър Стойков. Той благодари на учителите и учениците за усилията и ентусиазма с който работят. Кметът подчерта, че Община Плевен е загрижена да развива спорта.

Владислав Николов и проф Стойков присъстваха на първия учебен ден в Спортното
netinfo

„Изградихме ново игрище за футбол и го предоставяме за ползване на учениците от Спортното училище. Надявам се догодина да бъде факт и спортната зала, която ще отговаря на всички европейски изисквания за провеждане на състезания от спортен характер", каза проф. Стойков. Той допълни, че със съдействието на плевенските депутати Цецка Цачева и Владислав Николов, на министър Кралев Мария Стефанова, която е възпитаник на плевенското спортно училище проекта за игрището с изкуствена настилка и лекоатлетическа писта ще бъде във фокуса на вниманието. „Това е проект за милион и 700 000 лева. Надявам се той също да бъде факт догодина и на първия учебен ден да го открием.", обяви в аванс кметът на Плевен проф. Димитър Стойков.

Приветствие към учениците по повод първия учебен ден отправи и Мария Стефанова - дирекция „Ученически и младежки спорт" в Министерство на младежта и спорта. „Бъдете постоянни, вярвайте в силите си и се трудете, за да постигнете своите мечти. Радвайте се на успехите на вашите приятели, защото утре те също ще ви поздравят за вашите", каза Стефанова.

Областният управител на Плевен Ралица Добрева връчи поздравителен адрес на директора на спортното училище Вилма Великова. В текста на поздравителния адрес областният управител пожелава настоящата учебна година да постави началото на поредица успехи за възпитаниците на плевенското спортно училище, които да дадат тласък за бъдеща кариера на новите звезди на българския спорт.

Официалните гости с интерес проследиха концертната програма по повод първия учебен ден в Спортното училище, в която своя талант в танците и спортната гимнастика демонстрираха талантливи деца от училището.