БСП ще се бори за балотаж на местните избори в Добрич
БСП ще се бори за балотаж на местните избори в Добрич / Дарик Добрич

БСП ще се бори за балотаж на предстоящите местни избори в Добрич, съобщи в ефира на Дарик кандидатът за кмет на червените в областния град Мая Димитрова. „Искрено се надяваме на балотаж в Добрич по отношение на кметското място, а по отношение на общинските съветници – промяна на статуквото и невъзможност на ГЕРБ да вземе мнозинство в Общинския съвет. Няма смисъл да започваме една битка, ако тръгваме с нагласата, че ще я загубим” – коментира партийните цели Димитрова. Тя съобщи, че окончателната подредба на листата за кандидати за общински съветници ще бъде приета на Пленума на Общинската организация на БСП, който ще бъде насрочен през следващата седмица. Пет от всичките 41 места са определени за гражданска квота, останалите ще бъдат партийни кандидатури, информира Димитрова като подчерта, че преобладаваща част от кандидатите са млади, нови хора, които не са били в Общинския съвет, сред които има юристи, лекари, инженери и учители.

„Смятам, че на Добрич и добричлии  е необходима промяна и ново мислене, необходимо е да се работи честно и открито, с екип от знаещи и можещи хора. Бих искала Добрич да не е град със затихващи функции, а град, в който децата ни да растат спокойно и хората да имат работа” – така кандидатът за кмет на Добрич от БСП обясни решението си да се впусне в изборната надпревара. Димитрова  подкрепя напълно префернциалния вот и коментира, че няма притеснения и драма в това отношение, а много се надява добричлии смело да използват тази възможност и да гласуват за личности.

„ Надявам се на една прозрачна кампания, но истината е, че трудно можем да се преборим с купения вот” – заяви още пред Дарик Димитрова.

Мая Димитрова е на 49 години. Има три висши образования - машинен инженер, дипломирана във ВМИ – Варна, икономика и мениджмънт в Икономическия университет – Варна и право във ВСУ. От 1994 г. е член на БСП, а от март 2014 г. е председател на Общинската организация на БСП – Добрич. Общински съветник два мандата в местния парламент на Добрич. От 2006 г. работи като адвокат на свободна практика в Добрич. Семейна, с две деца.