Прокуратурата се самосезира по случая с твърденията за фалшифицирани подписи
Прокуратурата се самосезира по случая с твърденията за фалшифицирани подписи / sxc.hu

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по повод твърденията за фалшифициране на подписи за упълномощаване на членове в Общинската избирателна комисия в община Родопи, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Районна прокуратурата - Пловдив е възложила и проверка на ОД на МВР-Пловдив за извършено евентуално документно престъпление.

По-рано днес от администрацията на Община "Родопи" съобщиха, че подписите на лидерите от Реформаторския блок – Николай Ненчев, Меглена Кунева, Корман Исмаилов, Божидар Лукарски и Радан Кънев са били фалшифицирани.

По думите на зам.-кметът на общината Таня Бочукова, фалшивите парафи са поставени под документ, който упълномощава членове от квотата на Реформаторския блок в Общинска избирателна комисия-Родопи.

Тя обясни пред Дарик, че е подала сигнал до ОД на МВР-Пловдив и е изготвена съдебно-почеркова експертиза, която доказва твърдението, че подписите под пълномощното са фалшиви.

На този етап от пловдивската полиция обаче отказаха да потвърдят тази информация.

Бочукова заяви пред Дарик, че за случая е сезирана и Районна прокуратура – Пловдив. От пресцентъра на прокуратурата заявиха, че проверяват случая за постъпил сигнал.