И ЗНС подкрепя кандидатурата на Йордан Лечков
И ЗНС подкрепя кандидатурата на Йордан Лечков / Яна Зафирова

Земеделски народен съюз дава своята подкрепа за кандидатурата за кмет на Йордан Лечков от коалиция „Обединени региони“. Заместник-председателят на ЗНС Явор Хайтов заяви, че Лечков е „добрият, известният, популярният и реалният”. „Партията подкрепя Лечков, защото той има много качества. Той може като рицар да приласкае, а когато е необходимо и като хулиган да тропне по масата, за да се случват нещата. А те трябва да бъдат добри за сливналии“, коментира още Хайтов.

Основната идея на коалицията е да мотивират хората, живеещи в малките населени места да гласуват за Йордан Лечков и неговата листа.  Георги Кирилов от ЗНС - Сливен допълни, че подкрепата за Лечков е решение и на местните структури на партията. „Най- важното е през следващият мандат да бъдат прилагани добрите европейски практики в зоната на земеделието и подпомагане на процеса за развитие на селските региони“, допълни още Кирилов.

 

В предизборната коалиция „Обединени региони”, освен едноименното движение, влизат и местната структура на РЗС, ПП „България без цензура”, ЗНС и ПП „Обединена България”.