ВМРО подкрепи кандидатурата на Георг Спартански за кмет на Плевен
ВМРО подкрепи кандидатурата на Георг Спартански за кмет на Плевен / dariknews.archive

Oбщинското ръководство на ВМРО - Плевен застава зад кандидатурата на Георг Спартански за кмет на Плевен на предстоящите избори на 25 октомври.

Това обяви пред медиите председателят на общинската организация на ВМРО в Плевен, д-р Калин Поповски.
"Взехме решение да се присъединим към общата коалиция, която подкрепя Георг Спартански като ще заемем място в общата листа, която ще стои зад него и ще излъчим заедно кандидати за кметове за 24-те кметства в общината, извън Плевен", каза д-р Поповски. Той уточни, че ВМРО ще излъчи и няколко самостоятелни кандидати и съответно на квотен принцип ще се определят и местата на партията в общата листа.

Решението е било взето единодушно от членовете на Председателския съвет и Общото събрание на ВМРО-Плевен, което се е провело на 31 август.

Наред с личните качества на Георг Спартански, като юрист с дългогодишна практика и общински съветник с 16-годишен опит като общински съветник - от тях три мандата като председател на ОбС-Плевен, Калин Поповски отбеляза, че съвпадат политическите платформи на ВМРО като дясно-центристка патриотична формация и на Реформаторския блок.
Поповски добави, че НФСП като партньор на ВМРО вероятно също ще подкрепи Спартански, но със самостоятелна листа.

Той сподели, че първоначално идеята е била, ВМРО и НФСБ да участват в изборите като марка"Патриотичен фронт", но при срещата си с Валери Симеонов преди две седмици, част от общинските структури са изявили желание да участват самостоятелно в много от общините, което той е одобрил.

Георг Спартански подчерта, че очакванията на гражданите трябва да станат дневен ред на кмета и общинските съветници. "Политиката на пулса на гражданите - това е реалната политика, когато гражданските очаквания се превърнат в точки от дневния ред на управляващите. Другият вид политика е тази, на която сме свидетели в последните 4 години - политика, зад паравана на която се крият групови и лични, но винаги частни интереси, които нямат нищо общо с обществените очаквания", каза Спартански.

ВМРО ще издигне собствени кандидати за кметове в общините Искър, Долни Дъбник, Червен бряг и Пордим. В Левски и Гулянци ще имат общ кандидат с РБ, а в Никопол и Долна Митрополия ще се явят заедно с НФСБ в коалиция „Патриотичен фронт".