Румен Димитров влиза в битката за кмет на Велико Търново
Румен Димитров влиза в битката за кмет на Велико Търново / снимка: DarikNews.bg

Румен Димитров влиза в битката за кмет на Велико Търново, издигнат от гражданския формат „Нашият град”. Това съобщи самият той на нарочна пресконференция днес. „Имам самочувствие, че форматът, който представлявам, може и трябва да се развива, да защитава всичко това, което гражданите на общината очакват от управляващите”, заяви настоящият общински съветник и заместник- председател на местния парламент.

Част от неговите приоритети като кандидат- градоначалник ще бъдат създаване на благоприятна среда за инвеститори, преразглеждане на скъпите договори за обществени поръчки, увеличаване на приходите, подобряване на инфраструктурата и транспорта, развитие на образованието и културата, в това число създаване на Алея на българските царе и арт селище, намаляване на местни данъци, туризъм, спорт, сигурност, младежка заетост… „Основна наша задача ще бъде да обърнем администрацията с лице към хората”, анонсира Румен Димитров и подчерта, че ако стане кмет, ще редуцира администрацията. 

По негови думи визитката на „Нашият град” за местните избори ще бъде всичко, което съветниците от формата са направили до момента- битки и решения с тяхно участие. „Влизаме в кампания за трети път много по- мотивирани, спокойни, силни и смели, защото всичко това ни дава самочувствието, че се различаваме от всички останали. Към днешна дата вероятно сме единствените, които не сме разочаровали търновските граждани по никакъв начин и повод”, заяви Димитров, който освен кандидат за кмет ще бъде и водач на листата за съветници.

Гражданският формат издигна и три кандидатури за населени места в общината. За кметския стол в Дебелец ще се бори Събка Илиева- дългогодишен библиотекар в местното читалище, двигател на редица културни събития и председател на сдружението „Гражданска инициатива за Дебелец”. Тя обяви, че ще работи за разрешаване на основните проблеми в населеното място като водопроводна мрежа, улично почистване, инфраструктура, ремонт на стария мост, на който наводнението през миналата година нанесе щети, подмяна на отоплителната система на детската градина и яслата в Дебелец.

Кандидатът на „Нашият град” за Килифарево е 46- годишният Красимир Михайлов. За себе си той сподели, че е завършил две висши икономически образования, работил е в системата на МВР 23 години, основател на голямо синдикално дружество. Той обеща работа близо до хората, подобрения в сферите на сигурността, спорта, администрацията, екологията и инфраструктурата.

Гражданският формат издига Георги Велинов за кандидат- кмет на Присово. Той припомни, че почти целият му трудов стаж е преминал в сферата на футбола. „Необходими са промени- хората по населените места активно да участват в управлението, те да казват това, което е необходимо да се направи и всичко да се случва публично. Ако 5 лв. влязат в кметството, да се знае какво е тяхното предназначение и как ще бъдат похарчени”, посочи Георги Велинов.