Времето на 2 септември: Пак жега
Времето на 2 септември: Пак жега / БГНЕС

Прогноза за времето за 2 септември, сряда

Времето остава без промяна. През нощта ще е ясно. Утре ще бъде слънчево, сутринта - топло, след обяд - горещо, с максимални температури между 33 и 38 градуса, в Сливен - 34 градуса, по-ниски - по морския бряг.

Температурите в страната са над обичайните за началото на септември, без да достигат измерените досега екстремните стойности. Атмосферното налягане вече ще е малко по-ниско от средното.

По Черноморието ще е слънчево. През деня ще се появи слаб бризов вятър. Максимални температури: около 30 градуса. Вълнението ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25-27 градуса.

И в планините ще е слънчево и твърде топло. На 1200 м дневната температура ще достигне 27-28 градуса, на 2000 м - около 19-20 градуса. Вятърът по билата ще е от изток, предимно слаб.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в планинските райони, е възможно да превали за кратко. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад и дневните температури ще са с градус-два по-ниски. В петък отново ще бъде слънчево и тихо, около и след обяд - горещо.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте наSinoptik.bg