Пускат предсрочно бул. „Цариградско шосе“
Пускат предсрочно бул. „Цариградско шосе“ / снимка: БГНЕС, архив

Булевард „Цариградско шосе" ще бъде пуснат предсрочно на 2 септември. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на строителните работи на бул. „Витоша". Движението по основните трасета се възстановява 12 дни по-рано от предвидения срок.

Ремонтът продължава с реконструкция на локалните платна, които са част от рехабилитацията на булеварда, заради което се въвежда временна организация на движението:

От 00.00 часа на 2 септември 2015 г. до 24.00 часа на 9 септември 2015 г. се забранява влизането на превозни средства по южната половина от южния локал на бул. „Цариградско шосе" между „Площад на авиацията" и ул. „Димитър Моллов" /запад/, като движението ще се извършва двупосочно в северна част от локалното пътното платно в същия участък.

От 00.00 часа на 5 септември до 24.00 часа на 15 септември се забранява влизането по южната половина от южния локал на бул. „Цариградско шосе" - между ул. „Димитър Моллов" /изток/ и ул. „Йерусалим", като движението ще се извършва двупосочно в северна част от локалното пътно платно в същия участък.

Пренасочва се движението на тролейбусни линии - 5 и 8, и автобусни линии - 84 и 306, за времето и мястото посочени горе. Тролейбусни линии 5 и 8 в ремонтния участък ще се движат на дизелови двигатели.