Евродепутатът Момчил Неков стартира първия мобилен офис от Стара Загора
Евродепутатът Момчил Неков стартира първия мобилен офис от Стара Загора / Пресцентър Областен съвет - БСП

На 4 септември от 10:00ч. в Стара Загора евродепутатът Момчил Неков стартира първия по рода си у нас мобилен офис, който по план ще обиколи цяла България. Тази кампания има няколко цели. Първата цел е Момчил Неков и неговият екип да са по-близо и по-достъпни до хората чрез тази своеобразна мобилна приемна. Така гражданите ще могат да поставят директно своите въпроси, които искат евродепутата да повдигне в ЕП. Втората цел е хората да се запознаят с дейността и инициативите, които Неков организира като националната кампания „Година на географските означения". Третата цел е да бъдат полезни на гражданите с информация свързана с възможностите, които европейските програми предоставят.

„За мен е много важно да разбера потребностите и проблемите на хората за да мога да защитя техния интерес по възможно най-добрия начин. Например след разговорите ми с производителите на череши в Кюстендил разбрах за сериозните загуби в сектора в следствие на руското ембарго и поставих въпроса за компенсации пред еврокомисаря по земеделие", сподели Момчил Неков.

Подготовката за проекта за мобилен офис продължи повече от половин година и е опит да се улесни комуникацията между хората и евродепутата и желанието тя да не бъде ограничена в един град. Като в обществото малко се знае за европарламента и в частност работата на неговите членове. Но всъщност това е единствената институция през която гражданите могат да влияят върху политическите процеси в ЕС. Това е законодателния орган на съюза и единственият избиран пряко от европейските граждани.