Делегация от Виетнам е на посещение в Русе
Делегация от Виетнам е на посещение в Русе / netinfo

Днес, кметът на Община Русе Пламен Стоилов посрещна делегация от побратимения на Русе град Кън Тхъ от Виетнам. Делегацията е водена от г-жа Во Тхи Хоанг Анх, заместик-председател на Народния комитет на града и включва представители на местната управа, ректора на Технически и технологически университет Кън Тхъ, както и Посланика на СР Виетнам в България Н. Пр. г-н Ле Дък Лиу. На срещата присъстваха още зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански и началникът на отдел „Общинска собственост“ Анелия Георгиева.

Меморандум за сътрудничество между Община Русе и Народния комитет на гр. Кън Тхъ беше подписан на 5 юли т. г. на официална церемония в Министерски съвет в присъствието на министър-председателите на двете държави по повод отбелязване на 65-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Република България и Социалистическа Република Виетнам.

Целта на настоящата визита е обмен на информация и подобряване на възможностите за сътрудничество в различни области между двата града. Г-н Стоилов запозна своите гости с инвестиционния потенциал на Русе, както и със социално-икономическото развитие на общината. Подчертан беше приносът на проектите, изпълнявани от Община Русе, които имат съществено значение за промяна на облика на града. Гостите проявиха интерес към възможностите за инвестиции в Русе и се запознаха с условията, които се предлагат на инвеститорите тук. Беше договорено и провеждането на бизнес форуми в Русе и Кън Тхъ.

„След днешната визита в нашия красив град ще разберете защо наричат Русе – малката Виена“, заяви кметът Пламен Стоилов и допълни категоричното желание на Община Русе това сътрудничество да не остане само на хартия, а да доведе до реализирани проекти. „Впечатлени сме от бързо развиващата се икономика на Кън Тхъ и сме готови за реално партньорство“, допълни кметът Пламен Стоилов.

В края на срещата двете страни си размениха протоколни подаръци.