4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала за каратеките на Дарис от морски турнир
4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала за каратеките на Дарис от морски турнир / netinfo

Девет състезатели от кюстендилския карате клуб "Дарис" участваха в международен летен лагер в Кранево, с участието на инструкторите Хосе Фернандо Серано от Испания и Роксанда Атанасов от Сърбия / световна и европейска шампионка /. Българският национален отбор- юноши старша възраст и младежи се подготвя за Световното първенство в Джакарта, Индонезия, през ноември.
Лагерът завърши с традиционния вече международен турнир за Купа Аквалайф, в който участваха 160 каратеки от 4 държави- Испания, Словакия, Сърбия и България.
Състезателите от "Дарис" спечелиха 4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медали.


Бойко Парлапански стана шампион на ката, при родените 2003 г. и добави сребърно отличие на кумите в категория до 35 кг.
Християн Василев завоюва златото на кумите, категория до 30 кг, при родените 2006 година. Той е с бронз на ката. Бронзов медал в дисциплината ката и за неговият съотборник Марио Милчов. Денислав Стоев спечели сребърен медал на кумите до 35 кг в същата възрастова група.
Първо място и златен медал за Александър Стефанов на кумите, категория до 35 кг, при родените 2005 г. Бронз за Юлиян Захариев- 45 кг, при родените 2004 г.
Най- добра при жените в "open" категорията на кумите беше Джулия Сотирова от "Дарис" и заслужено спечели златния медал.

Старши треньорът Борислав Иванов изрази задоволството си от представянето на възпитаниците му на турнира и от проведения летен лагер край морето. Децата имаха възможност и да се забавляват на морския бряг, редувайки тренировки с плаж и игри.