Полковник Митко Йоцов е кандидатурата на ВМРО за кмет на Шумен
Полковник Митко Йоцов е кандидатурата на ВМРО за кмет на Шумен / netinfo

Митко Йоцов е кандидат за кмет на Шумен, издигнат от ВМРО. Кандидатурата му бе представена от заместник-председателя на партията Искрен Веселинов, който съобщи, че решение за това е взело националното ръководство на партията.

Митко Йоцов е бивш командир на военно формирование на 34200, той е офицер от запаса, с чин полковник. Роден е през 1958 г., женен с две деца.

Йоцов е издигнат като кандидатура от гражданската квота, той не е член на ВМРО.

Сред основните си приоритети Йоцов постави обединението. „Аз не съм обвързан с никой, нямам корпоративни интереси, никой не стои зад мен, аз искам зад мен да застанат гражданите, ако разбира се теми повярват, защото това е тяхното изконно право", подчерта Митко Йоцов.

Кандидатът за градоначалник на Шумен посочи, че други от определените от него като стратегически цели са - създаването на по-добри условия за бизнес и живот, благоустрояването на града и превръщането на Шумен в духовен, икономически и исторически център на Североизтока.

„Имам двама сина, които завършиха в София и останаха там, не съм единствения такъв родител, моето желание е ако ми бъде гласуван кредит на доверие от гражданите е да мога да дам моите сили, че децата ни да са тук", каза още Йоцов.

По време на представянето си за кандидат-кмет Йоцов даде заявка за това да бъде обединител. „Трябва да си подадем ръка заедно и всички да работим за Шумен", допълни той, подчертавайки, че не е политическо лице. „Най-главната ми патриотична ценност е обединението", заяви още Йоцов.

„За да не се създава впечатление, че правя раздори искам да заявя, че не държа да бъда водач на листа за общински съветници", каза още Йоцов. По думите му, той е провел разговори с ръководството на НФСБ и другите формации в „Фронт"-а, но на този етап кандидатурата му не е подкрепена от партньорите на ВМРО. „Очакваме колегите от НФСБ да вземат своето решение и се надяваме то да е в подкрепа на г-н Йоцов", допълни и Искрен Веселинов.

„Формулата по-която ще се нареди листата тепърва трябва да е уточним, търсим широка подкрепа и сме отворени за всякакви предложени и обща листа", допълни и Деан Станчев - лидер на местната структура на ВМРО. Той допълни, че кандидатите за общински съветници на партията ще бъдат оповестени скоро, като идеята е да бъде заложено на силно гражданско начало.

Йоцов заяви, че в момента се подготвя и предизборната му програма, която ще бъде показана при старта на кампанията.