Евгени Стоев поставил 14 питания към министри
Евгени Стоев поставил 14 питания към министри / снимка: Пресцентър ГЕРБ

14 самостоятелни питания към министри от кабинета е имал народният представител от ГЕРБ Евгени Стоев през първата работна сесия на 43-то НС. Въпросите са поставени в рамките на парламентарния контрол и са били по актуални към момента теми, в сферата на икономиката, финансите, вътрешната сигурност, членството ни в ЕС, спорта, екологията, социалната политика.

През изминалия парламентарен сезон Евгени Стоев е вносител на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за културното наследство, както и на два проекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, като предлаганите промени са свързани със съдебната реформа.

В 43-то Народно събрание Евгени Стоев е делегат в Интерпарламентарната асамблея по православие. Член е на Комисията по вероизповеданията и правата на човека, както и на Комисията за наблюдение на дейността на КЕВР. Великотърновският депутат е и член на парламентарните групи за приятелство със страните Турция, Босна и Херцеговина, Черна гора.

На 2 септември започва новият пленарен сезон, с изказвания на председателите на парламентарните групи за предстоящите приоритетни законопроекти и политики.