Неправоспособен причини катастрофа
Неправоспособен причини катастрофа / DarikNews, архив

Неправоспособен водач е причинил пътно произшествие. В 23,20 часа, на пътя между селата Дервиш могила и Студена, неправоспособният 25-годишен младеж от Свиленград подкарал лек автомобил Мазда с несъобразена скорост. Загубил контрол, колата излязла извън платното, ударила се в крайпътен камък и се преобърнала на пътя. От удара са пострадали возещите се в автомобила 25-годишна свиленградчанка - с травма в областта на главата, гръдния кош и разкъсано ляво ухо и 19-годишен младеж от село Димитровче - с травма на шията, гърдите и охлузвания на десен крак. Пострадалите са без опасност за живота. Водачът е отказал да даде кръвна проба за алкохол. По случая е образувано досъдебно производство, информират от областна дирекция „Полиция".

61-годишна е пострадала леко в пътен инцидент. Катастрофата е станала на около 250 метра от село Дрипчево. 28-годишен от Свиленград, с лек автомобил БМВ, поради движение с несъобразена с пътните условия и с релефа на пътя скорост, на ляв завой е загубил контрол и колата навлязла в насрещното платно, при което се е ударила в лек автомобил Нисан, шофиран от 64-годишен хасковлия. От удара е пострадала хасковлийката, която е с натъртвания по гръден кош и врата. Прегледана е и освободена за домашно лечение.

Две бързи производства срещу пияни водачи са образувани в полицейските управления на Димитровград иХасково. В ареста на областния град е задържан 59-годишен мъж с 1,97 промила, а в димитровградския арест е бил 49-годишен димитровградчанин с 2,16 промила алкохол. В свиленградската полиция също са образувани бързи производства срещу 41-годишен мъж от старозагорското село Братя Кунчеви и 37-годишен харманлиец, хванати да шофират МПС в едногодишен срок от влязло в сила наказателно постановление.