Кметът Петър Паунов връчи общинските стипендии в Кюстендил
Кметът Петър Паунов връчи общинските стипендии в Кюстендил / Иво Кирилов, Дарик

31 ученици получиха стипендии от община Кюстендил. Те се представиха отлично на провелият се тест, организиран от общината. Стипендиите им бяха връчени лично от кметът на Кюстендил Петър Паунов в Килийното училище.

„Радостен съм, че днес мога да ви поздравя за този успех. В теста имаше нестандартни въпроси, които бяха с цел да провокират във вас един нов начин на мислене. Показахте, какво сериозно ниво поддържате в Кюстендил. Запазете темпото, което държите. Адмирации и за вашите учители и родители", заяви пред учениците Петър Паунов.

Трима ученици получиха максималния брой- 30 точки от теста за общинските стипендии. Това са: Божидара Антоанова Начева от 9 клас, Александър Александров Младенов от 10 "а" и Тома Върбанов Тодоров от 10 "в" клас, и тримата от ПМГ. Те бяха наградени с общинска стипендия в размер на 300 лв.


Участваха 70 ученици от 8 до 11 клас, като 31 от тях имат 26 и повече точки и ще получат стипендии от община Кюстендил, съответно за: 29 т. - 200 лв.; 28 точки- 100 лв.; 27 т.- 80 лв. и за 26 точки- 50 лв. Общият размер на сумата е 3 260 лв.

Зам.- кметът по хуманитарните дейности Светослав Василев, както и директорът на дирекция "Образование, култура, младежки дейности, спорт и балнеология" Нели Петкова и експертът Таня Димкина също присъстваха на награждаването.