Иван Аспарухов: Сега е време на хора, които могат да реализират програми
Иван Аспарухов: Сега е време на хора, които могат да реализират програми / Дарик Враца

На местния вот са важни не толкова посланията, колкото хората, които ще представи АБВ като свои кандидати и по-специално това, което те са способни да извършат в мандата си. Това коментира на пресконференция Иван Аспарухов, зам.-министър на МРРБ и член на Изпълнителния съвет на ПП АБВ. „Сега е време на хора, които могат да реализират програми. Това в крайна сметка са местни избори. Сега е време да покажат лицата, а не платформи и програми от 85 страници. На всеки един сериозен кандидат му трябва много къс период от време, за да се запознае с това, което може да се случи в неговата област и община".

Аспарухов отново посочи, че местната власт в момента е изгубила диалога с гражданите. „Затова моят апел към нашите кандидати и тези, които ще станат кметове на общини, е да направят всичко възможно диалогът с гражданите да бъде възстановен. Това ще бъде моето лично послание към тях", каза Иван Аспарухов.

Като основно слабо място на регионите Аспарухов посочи планирането. „Предвид това, с което се занимавам в МРРБ, се опитваме да преодолеем тези неща. В крайна сметка силата е в това - как един слабо развит регион с нисък растеж да може да покаже по-добър резултат". Той изрази удовлетворение от работата по комплексните проекти в райони като Северозападна България, планинските и полупланинските и Странджа.