Борисов забрани на министрите да участват в предизборната кампания
Борисов забрани на министрите да участват в предизборната кампания / снимки: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е забранил на министрите от кабинета да участват в предизборната кампания за местните избори. Това каза министър-председателят пред участниците в осмия летен университет на Младежката организация на ГЕРБ, която се проведе във Варна.

„Аз и правителството ще присъстваме на представянето на кандидатите и в последния ден. По време на кампанията министрите няма да участват, така че тежестта пада изцяло върху партията”, обясни пред младите гербери премиерът.

Той поясни, че този ход цели запазване на политическата стабилност. „Не можем да допуснем разклащането на кабинета, заради предизборни борби”, категоричен бе Борисов.

Борисов каза още, че в събота се е срещнал с един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев, с който са достигнали до споразумение, двете партии да водят толерантна кампания.

„Всеки щаб си води предизборната кампания, но по един цивилизован начин, поне мога да гарантирам, че от наша страна това ще се случи. Надявам се на успех на Реформаторския блок, защото по този начин ще докажем, че коалицията ГЕРБ-Реформаторски блок е най-добрата формула за управление на България”, допълни Бойко Борисов.