Швейцарски курорт пусна влак само за китайци заради „културните различия”
Швейцарски курорт пусна влак само за китайци заради „културните различия” / снимка: Thinkstock/Getty Images

Специален влак за китайски туристи беше пуснат в швейцарски планински курорт заради напрежение, възникнало с другите туристи „поради културните различия”, съобщава в. „Индипендънт”.

Швейцарският вестник „Блик” пише, че някои туристи, посещаващи планинския връх Риги в швейцарските Алпи, се дразнели от това, че китайските туристи се тълпели в коридорите, за да правят снимки от влака. Съобщавало се също за прояви на грубост в препълнените вагони, а някои били виждали китайски туристи да плюят по подовете.

Шефът на местната железница заяви, че огромният наплив на посетители от Азия е помогнал за съживяването на компанията, но че все пак тяхното присъствие е голямо предизвикателство.

Почти половината от посетителите на връх Риги са китайци, което се дължало на подписано партньорско сътрудничество с туристическа организация от Китай и рекламна кампания.

За потушаване на напрежението са пуснати специални влакове за туристическите групи от Азия. Тоалетните в тях се чистели по-редовно и са закачени инструкции как да бъдат ползвани. През септември компанията очаква да пуска по 20 специални влака седмично.

Решението е било посрещнато с неодобрение от Китай, но шефът на железницата каза, че на китайските туристи не е забранено да се качват и на другите влакове.

Източник: БТА