Видинският панаир е открит
Видинският панаир е открит / Община Видин

Хиляди посетители преминаха още първата вечер през входа на традиционния Видински панаир, който за трета поредна година се провежда в близост до крепостта „Баба Вида". Концертната програма започна с изпълнения на Градския духов оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав". Панаирът бе обявен официално за открит от панаирната сцена, а събитието оповестено с гърмежи от артилерийско оръдие, възпроизведени от членовете на Патриотичен клуб „Бдинци".

След това на сцената с бурни аплодисменти бе посрещната от многобройната публика сръбската звезда Таня Савич. Кметът на Видин Герго Гергов я посрещна с букет червени рози и приветства събралото се множество. „Трудихме се много, за да имаме това, което имаме днес. Благодарение на вас, които всяка година идвате и ставате все повече и повече, карате ни да се чувстваме отговорни и удовлетворени, защото това, което получаваме, което всички заедно изживяваме е един прекрасен празник. Въпреки че е година на избори, нека този панаир не се превърне в панаир на изборите" - заяви видинският кмет. Той приветства посетителите и техните гости, с пожеланието да бъдат здрави и сплотени.

Община Видин изказва своята благодарност на всички участници в изложението, които са дарили концерти в тазгодишната програма. Така хората ще имат възможност да гледат и слушат популярни български и сръбски изпълнители, без да заплащат вход. Концертът на Таня Савич, която постави началото, се осъществи със съдействието на „Анджи Любенс" ООД.

Припомняме, че концертната програма е организирана от фирма „Л2 Мюзик" ЕООД - София, спечелила обществената поръчка, проведена от общината.