Пиян пловдивчанин заплаши полицаи с брадва
Пиян пловдивчанин заплаши полицаи с брадва / dariknews.bg

Двама мъже са задържани за хулиганство и съпротива на полицейски служители. Към 17.30 ч. вчера в РУ-Стамболийски постъпила информация за буйстващ мъж в село Златитрап.

Пристигналият на място автопатрул установил, че става дума за 46-годишен местен жител.

Той се опитал да осуети полицейската проверка и се наложило да му бъдат поставени белезници. При качването си обаче в служебния автомобил, мъжът нанесъл удар и причинил щети по една от вратите.

Същият ден полицаи от Четвърто РУ били изпратени на сигнал за нарушение на обществения ред на ул. „Парчевич” в Пловдив. На адреса бил установен извършителят - мъж на 52 години.

Пловдивчанинът бил във видимо нетрезво състояние и се държал агресивно, отправяйки обиди и закани за саморазправа с околните. При опит да бъде укротен, той насочил враждебното си поведение към униформените, като размахал брадва срещу тях.

В резултат на бърза реакция служителите неутрализирали действията на мъжа без да има пострадали. С полицейски заповеди двамата извършители са задържани за 24 часа. По случаите се водят бързи производства, уведомена е Районната прокуратура.