Гергов оглавява листата на общинските съветници на БСП, след него е проф. Мурджев
Гергов оглавява листата на общинските съветници на БСП, след него е проф. Мурджев / БГНЕС, архив

С пълна съветническа листа от 51 кандидати за местния парламент БСП – Пловдив влиза в предизборната надпревара. Конференцията на социалистите ги подреди с тайно гласуване в съответствие с приоритетните си политики и постоянните комисии в Общинския съвет.

Водач на листата е избраният от делегатите по-рано днес за кандидат - кметът Георги Гергов.

 

След него е известният пловдивски хирург проф. Красимир Мурджев. Той ще отстоява здравната политика и социалните дейности. Председателката на рaйон  „Централен” и настоящ съветник Димитринка Вакрилова ще отговаря за образованието и науката.

Политиките в областта на туризма и културата са поверени на Минка Сърнешка.

В компетенциите на петия в листата доц. Ангел Иванов, до момента заместник-председател на Пловдивския общински съвет и председател на социалистите в район „Южен”, са екологията и комуналните дейности.

Директорът на Английската гимназия в Пловдив и досегашен шеф на групата съветници Николай Радев е шести. Негова отговорност са общинската собственост, стопанските дейности и европрограмите.

Бюджетът и финансите са приоритет на Петя Манева, бивш главен счетоводител на Областта управа и член на ИБ на БСП – Пловдив. Младежкият лидер Теодора Халачева, политолог по образование,  логично ще се занимава с младежки дейности и спорт. Транспортът и инфарстуктурата са в сферата на кандидата за районен кмет в Централен инж. Калин Милчев. Юристът Красимир Карамфилов заема десетата позиция, определена за специалист по право и обществен ред. Следват младият д-р Любомир Паунов, преподавателката Милена Колева, музикалният педагог Елмира Димитрова, инж. Петър Бояджиев, кандидатът за районен кмет на Южен Красимир Трифонов, финансистът Иван Петков, здравният мениджър Десислава Йорданова, инж. Васил Лалбонов, юристът Недялка Петкова и проф. д-р Петър Петров.

Коалиционните партньори да бъдат след 10 място, решиха делегатите.