Община Сливен приема документи  на кандидат-стипендианти
Община Сливен приема документи на кандидат-стипендианти / Дарик Сливен, архив

Община Сливен от 1 септември 2015 година започва да приема документи за есенната сесия на кандидати за месечна стипендия и  еднократно финансово подпомагане по общинската наредба за стипендиите.  Резултатите ще бъдат обявени в срок до 10 ноември.

Всяка година се отпускат 45 месечни стипендии, за период не по-дълъг от шест месеца, в областите: наука и техника – до 15, спорт – до 15, изкуство и култура – до 15.

Стипендия се присъжда на ученици с поне пет значими изяви на местно, регионално или национално ниво, класирани до трето място за последните две години, считано от датата на подаване на кандидатурата.

В същите области всяка година общината отпуска и 30 еднократни финансови стимула за първенци в общински инициативи.

Документите на кандидатите за стипендии ще се приемат в деловодството на община Сливен, или при секретаря на Комисията по стипендиите. За по-подробна справка: Община Сливен стая 305, тел.611 305.

 

Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен е публикувана на сайта на Общински съвет - Сливен / http://obs.sliven.bg/.