Кметът Стоилов откри новоизградения фонтан в центъра на с. Сандрово
Кметът Стоилов откри новоизградения фонтан в центъра на с. Сандрово / netinfo

Днес, кметът на Община Русе Пламен Стоилов официално  откри новоизградения фонтан в центъра на с. Сандрово. Проектът е реализиран по програма на Община Русе за развитие на малките населени места и стойността му е 20 000 лв. На събитието присъстваха още народният представител от ПП ГЕРБ – г-н Пламен Нунев, Петинка Митева – председател на българската асоциация на пенсионерите в Област Русе, жители и гости на Сандрово.
Кметът Пламен Стоилов поздрави всички присъстващи и сподели, че е изключително радостен да открие един новоизградения фонтан, реализиран от екипа на кмета Божидар Стоилов със средстава, осигурени по общинската програма за развитие на малките населени места. «За първи път Община Русе стартира подобен проект, защото в нашата програма бяхме заложили и поели ангажимент малките населени места ежегодно да разполагат с целеви финансови средства за такива проекти. Догодина ще обновим училището, а към него ще изградим и спортен терен», добави г-н Стоилов. Той пожела на всички да се забавляват и да пазят народните песни, народните танци, защото фолклорът е онзи, който ни е давал сили през всичките изпитания.

Г-н Стоилов даде начало и на четвъртия фолклорен фестивал «Сандрово пее и танцува». Събитието се реализира с подкрепата на Община Русе чрез Програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата. Тази година се включиха над 500 човека, разпределени в 50 групи. Участниците пристигат от цяла Североизточна България – Силистра, Шумен, Велико Търново, Русе и други. За поредна година от Дубай се прибира Моника Азманска, която е от с. Сандрово и изпя народните песни – Лале ли си, зюмбюл ли си, Чи съ трепнали и други.
Фестивалът започна още в 9 часа сутринта и ще приключи в 17 часа.