Боб Синклер, Патрисиа Каас и Патрик Брюел  в Благоевград през септември
Боб Синклер, Патрисиа Каас и Патрик Брюел в Благоевград през септември / Община Благоевград - пресцентър

От 24 до 26 септември в Благоевград  ще се проведе  българското издание на световния фестивал за френска музика „Ле Франкофоли” (Les Francofolies). На него ще присъстват най-актуалните френски звезди, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

Поканата за участие на организаторите са приели Патрисиа Каас, Патрик Брюел, Боб Синклер, Федер, Караван Палас, Кио, Кристоф Уилем и Сопрано. Българските звезди, които ще се включат с изпълнения в музикалното събитие, са Графа, Дийп зоун, Криско и Михаела Филева.

Фестивалът „Francofolies. Благоевград“ ще се проведе в Благоевград след повече от 20 годишно прекъсване и се очаква този проект да бъде едно от големите музикални събития за 2015 г. За последен път фестивалът се случва в България през 1993 г, когато на българска сцена пеят най-големите френски звезди.

Кметът на Община Благоевград  Атанас Камбитов обяви вход свободен за всички жителите и гостите на града. „Фестивалът „Ле Франкофоли“ в Ла Рошел, Франция е един от най-старите европейски фестивали и най-популярния такъв за френска музика в света.  Доверието на френските ни партньори е огромна чест за България и сме щастливи да поканим и подарим на българската публика събитие от подобен ранг “, заяви той.

Престижният фестивал „Ле Франкофоли” се провежда ежегодно в град Ла Рошел, Франция. Градът е известен именно заради този фестивал, заради който всяка година пристига около 110-хилядна публика. До момента, освен ежегодните издания на фестивала във Франция, „Ле Франкофоли“ се провежда в Монреал, Канада, а също и в Спа, Белгия. Фестивалът е провеждан и в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин.