Курбан, детско утро и #високо #Димитровград за празника на града
Курбан, детско утро и #високо #Димитровград за празника на града / Darik News, архив

Курбан за благоденствието на жителите на града и общината дава днес димитровградският кмет Иво Димов. От 10 ч. в храма „Св. Димитър” приготвеният от 5 шилета курбан ще бъде осветен и раздаден на миряните. В приготвянето му са ангажирани местни майстори кулинари, информират от общината. Веднага след раздаването на курбана в двора на църквата, кметът Иво Димов ще посреща гости в кабинета си на 4-я етаж, като част от инициативата  #високо #Димитровград. Тя продължава до 13 ч. и също се прави за втора поредна година- администрацията отваря врати за всички, които искат да се качат на покрива и да разгледат кметския кабинет.

Междувременно в 10.30 ч., на пешеходната алея „България”, стартира детско утро, където на най-малките ще бъде раздадена и торта за 68-я рожден ден на Димитровград.

На централната алея бул. "България" ще бъдат разположени различни ателиета, ще има клоуни, шоу с обръчи, балони и други атракции, които ще отведат малчуганите в света на цирка и цирковото изкуство, информират организаторите.

В 17 ч. програмата по този повод продължава със стрийтбол, по традиция в двора на ЕГ ”Д-р Иван Богоров”. От 18.00 ч. продължава и турнир по футбол на малки врати на стадион „Раковски”

В 19.00 ч. на сцената в парк Марица е концертът „Фолклорни ритми” с участието на читалищни състави- лауреати на различни отличия и награди през годината.

Програмата за неделния ден завършва от 21.00 ч. с лятно кино на площад „Поезия”, където ще бъде прожектиран на открито филмът „С деца на море”.