Кметът Галина Стоянова откри 10-те Празници в Долината на тракийските царе
Кметът Галина Стоянова откри 10-те Празници в Долината на тракийските царе / Община Казанлък

Пищно огнено шоу озари Града на розите във вечерта на официалното откриване на 10-тите юбилейни Празници в Долината на тракийските царе. Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова приветства множеството казанлъчани и гости на града, дошли на централния площад за зрелищното шоу.

По традиция, бе връчена ежегодната награда на името на професор Александър Фол, като тази година нейният носител е доц.д-р Камен Димитров. Статуетката „Орфей" му бе връчена лично от кмета Стоянова за заслугите му в областта на тракийския бит и култура. Самият той прие наградата емоционално и сподели, че е чест да я притежава. Наградата на името на професор Фол е учредена преди 10 години по предложение на ИМ „Искра" и с решение на Общински съвет- Казанлък, като пръв носител е покойният д-р Георги Китов.

Ансамбъл „Чинари" внесе огромен емоционален заряд сред публиката, представяйки фрагменти от спектакъла „Траките". Софийският клуб „Дивинитас" допълни атмосферата на мощен празничен ексклузив, като показа атрактивно огнено шоу.
Джаз- фестивал, с участието на известни музиканти в бранша, направи завършека на празничната вечер свеж и лежерен. Фестивалът се организира за първи път, в рамите на Празници в Долината тракийските царе и ще продължи до закриването в неделя.